Wednesday, December 23, 2009

nadia abdul wahab :)



how did we get to know each other?hahaha!sgt funny!

it was on the 10th June 2002. I'd transferred from SMAKK to SMK TAWAU.
sampai2 ja kat kelas baru*2 Amanah rawk!*.iklan sekejap..haa smbung cerita.
there was a guy yg aku minat since we were in standard 5 tak silap.dia agak terkejut la bila nampak aku kat kelas and he went like,"betulkah ni?khairunnisa?cubit dulu pipi aku".so I did pinched him and every girls macam "wtf la this girl baru sampai dah nak menggatal dengan Edward Cullen tawau?!!*eh masa tu blom wujud lagila Twilight2 segala ni.lupe i.hehe.

after that aku dengarlah rumours kan yg ada 2 org pompuan mnangis dalam tandas sebab that guy beramas mesra dgn aku.and one of them was NANAD!mbahahaha!sangat funnyyyyy!~since that aku semacam dianti lah kot oleh sesetengah golongan kan..smpai nak p open house lelaki tu pun aku xdijemput kwkwkw..adoyy memang kenanganlah kan..

but now,we end up as bestest buddy!despite all the fights and conflicts we had, we still love each other so much kan syg?bgaduh pasal kunci biliklah, pasal aku m****k la..:D:D..pastu aku jeles pasal dy rapat gn org laen and kitorg mcm xrapat dah lepas dy pindah p kondo..isk2 :'( ..apa lagi aa.aku pun xingat.hehe.tapi lagi banyak kenangan manis laa dari pahit.sgt banyak sampai xboleh recall dah.:)


ni la mukak2 cahaya keimanan dalam DM KML*maksudnya tu tengah mencapub la masa org tgah bg ceramah.hehehe*


masa ada program suntikan lepas ada sorg student KML meninggal due to Hepatitis.


Pantai Pancur Hitam!


duina gumuk2 bha semua!


my 20th birthday!:) a birthday surprise from her.sangat2 aku x expect.and sangat terHURA ya.hehe..was a terrible year for me but she saved my soul with this!thx nad!


bawak nanad pi balik kampung kat Melaka.best!


kat a famosa.satu soalan dia b4 kitorg balik kg yg aku xleh lupa.'kai,maw bawak kain sarong ka?mcmana maw mandi di rumah nenekmu tu?'..lol!


mini reunion with el and pija.she asked me to post this picture sbb KONONnya la dia nampak kiut kat sini.bluekk!:D


HAPPY BIRTHDAY NADIA ANAK PAKCIK WAHAB!may you have a great birthday and much2 happiness in your future ahead..all the best in everything you do and whatever happens, please3 don't you ever forget that i'll stand by you forever okay?
silalah kawen dengan kadar segera ya makcik?hehehe
ingat janji kita?*:)*

F.R.I.E.N.D.S F.O.R.E.V.E.R

nad!-kita suci tapi ndak murni-mbahaha!

luff you always sayangness!always!

thanks

saya semakin bersemangat untuk mencapai impian saya.
saya taw apa yang perlu saya buat sekarang.
tahniah:)
and yeah i've deleted the post.
no controversial issue lagi okay?

chaiyo2!you can do it kai!



somehow you were, are, and always be my inspiration to be a successful person.
i thanked you for that, though you never know.

Tuesday, December 22, 2009

221209

7th.maybe for certain part of the society, it's nothing.but for me,it's something that i've been struggling for life.

love.hate.break.tough.lies.faith.memories.tears.everything.

im loving it.every single thing about it.it's a part of me now.

i love you.
:)

Thursday, December 17, 2009

mimpi

is it hard for you to believe in me?to believe what i said and what i've experienced before?

IAMBLOODYSCAREDOKAY!

Thursday, December 3, 2009

useless entry

haish.xdapat tido plak.dah puas tgk rona roni makaroni pun xlelap lagi.idk what else to do.sangat banyak ingin diupdate.SANGAT BANYAK.and bila sangat menjadi kata penguat,itu boleh menyebabkan krenasi otak dan selanjutnya membawa kepada kecacatan fikiran.see?i've told ya.dah start aku merapu.

bila dok sorg2 banyak benda menerjah masuk dalam otak.this and that,these and those.but the best thing is to remain the silence@remain silent fuck the grammar.which is what I was trying to do for the past few days/weeks.honestly,im exhausted.tired.named it.say it.It's all in me.I am missing my family so much sampai tnanges gila2 hari tu.thanks syg.saya xtaw nak luah kat sapa lagi.so pls don't say that saya anggap awak xwujud depan mata saya.I just need to wait for the best time to tell you everything.and yes it works.a lil bit.thanks.

sem baru dah mula.or should i say,baru nak mula?jadual cam haprak aku pun xpaham.dah ok jadual tiba2 ada clash pulak lagi.damn.apa aku nak buat ni..tapi xpa.tu semua bukan penghalang untuk aku.tiba2 rasa semangat pulak sem ni.lepas dapat result last sem ka?maybe.i know i need to move my ass and start struggling from now on,or else i'll be too late to settle up things and catch up everything dalam masa berapa bulan.mak,baba,khalid,doakan nisa k.i need your support too.i know i've dissapointed both of you,mom and dad, for so many times and i know i've lost the trust yg mak and baba bagi.but believe me i'll do my best this time.even it means that i have to sacrifice anything which is mine right now.gosh..napa aku emo gila babi ni?*recently i noticed that gila babi is my fav saying la.haha*.tiba2 nak menangis plak kan.i miss my home!*which is so jarang for me to feel that and yeah im proud of it!*

haih.wattodo wattodo..i wanna sleep..class will be at 4-6pm.sangat lambat.and my fav subject plak tu.fuck.xboleh kai xboleh..mesti semangat!muahahahah.haa baek buat nota bsok..so xlambat nak std.hehe.rasa2 cam dah dpt mood nak tido.but believe me,what i've just wrote down here xluak 1% pun daripada apa yg ada dalam hati aku.xtawla sejak bila jadi sgt pemendam camni.biasa nak kecoh ja hahaha!

oklaa peeps.sorry for the useless entry this time.got no idea,no mood,no food which leads to a major starvation right now but have to tahan cause its early morning and im on diet plus takut nak masak sorg2.hehehe!im bored actually!huahuahua..babai!


syg..i miss you so much:'(
xtawla napa tetiba...xbiasa kot..
wish you are here syg...
ilysm SYED MUHAMMAD NAFIS~

Thursday, November 19, 2009

kaw buat ni kaw siap!

memandangkan aku sangat borink di rumah,maka tiba2 meledaklah idea nak buat my NO lists ni.haha no offense okay.ni sebagai panduan untuk anda berhadapan dengan seorang perempuan bengis tapi chumel bernama KAKAI!

do not talk/shout/disturb me while i'm on the phone.
-inilah pantang aku paling besar sekali dalam rutin kehidupan seharian. jangan sesekali kacau,bercakap and especially menjerit2 cam babun masa aku tengah on the phone.tiada moralkah anda?biarlah mak bapak siapa ka kaw lagi tua ka dari aku.. if you want people to respect you, you have to learn to respect people. even if you are the CEO or the Prime Minister of Malaysia, that does not give you the right to humiliate people by shouting or scolding them while they are on the phone. understood?

jangan renjis air ke arah saya lepas cuci tangan kat sinki
-idk why but i hate it!eventhough benda tu takdala kotor mana pon.yala orang dah cuci tangan mestilah bersih kan.tapi macam no manners ni.yucks!macam kaw xboleh renjis bawah2..maw juak renjis p mukak orang laen.perlukah?

do not spit in front of me
-ini lagi satu. perlukah anda meludah di khalayak ramai?ok dalam sesetengah keadaan dimaafkanlah..macam time jumpa dentist ka, air liur berkumpul terlampau banyak sehingga berpotensi menempiaskan saliva dalam jumlah yang banyakkah..but there are certain people who did it purposely. time2 berjalan di bandar adala org2 x bmoral yang meludah2 di tepi jalan.nanti org laen terpijak camana?gelinya tu!sometimes kalaw dtg mood aku maw tgk bola..then adala player yang meludah di padang..fuh.on the spot la aku tukar channel or pandang tempat laen.idk i just don't like it.if you feel like spitting out whatever inside your mouth please do so at the wash room okay.macam xda sinki or tandas kaw maw meludah (except for MSU yang bangang xda tandas berkualiti).

jangan buat x layan masa saya tengah bercakap
-ok2 everybody hate this. i know.but there are a bunch of people who maybe thought that they are the greatest or the cleverest among all, who thinks that im just an ordinary girl who does not need any attention or does not have anything brilliant to talk about, and they just look at me like im a dumbass (eventho i am), ignored me and go layan the genius one, you may lick your shit girl!i hate you. i definitely hate you and you'll be on my 'next-to-be-stabbed' list!

do not disturb me while im sleeping
-i think almost all of my buddies know that i'll turn into a Godzilla if you still insist on doing this.haha.pernah sekali tu,aku punya masyuk tidur dalam bilik, adalah ouzmet2 aku kejut cakap this bitch blablabla (mengaibkan subjek jadi tapayah cakaplah). chun plak selama ni aku memang tggu masa ja nak meletup tgk pompuan ni mnyundal kat umah.i woke up and straight to the bitch room and 'ceramah' her on how innocent and kind you are young lady, for bitching inside the house! (eventho she is older than me but who cares!). farah pon banyak dah experience amukan membara aku bila bangun tidur hehe (sorry farah!).so berjaga2lah anda.:)

jangan semakkan bilik saya
-ni mmg ramai kot yang sedia maklum aku pantang tgk bilik berselerak.maw lepak silakan tapi menyelerakkan bilik tidak termasuk dalam pakej melepak yang disediakan.okay?agak2lah kan kalaw kaw sepahkan kaw kemas xpa.kalaw kaw sepah selamba dek ja kuar bilik or umah tinggalkan aku terkulat2 sorang nak kemaskan,pe cer ni?korg bayar sewa umah aku ka?

when i say NO,then it is NO
-ada org yg x reti bahasa melayu. bila cakap omputeh pun beliau x paham.cakap keling lagila.bila aku jadi cina santong ternganga plak.jadi apa yg susahnya? bila aku kata tak,taklah.nak paksa2 aku suh cakap ya napa?aku paling BENCI kena PAKSA.especially bila keluar result.bila aku cakap xnak gtaw,jgnla ngada2 nak pujuk jgak aku suh gtaw,kalaw result aku ok,sebelum kaw tanya aku dah pinjam PA sistem kat MSU tu umum kat semua org. kalaw aku rasa aku tanak gtaw janganlah nak poyo2 pujuk aku ala kai aku punya lagi teruk dari kaw, ala kai gn aku pun tanak gtaw...kita kan teman seranjang.ehhh sukati aku la nak gtaw ka x.kaw ka amek exam untuk aku?duh!

tak payah nak susah2 tentukan apa aku perlu buat
-kalaw aku xda mintak pendapat korang,you dont have to be so busy body telling me what i need to do.i do things in my own way.whatever i wear, wherever i go, how i spend my money, what i want or do not want to buy, whatever i want to eat, let me decide it myself. only if i need your assistance or advices, or if i look too critical and berserabut then you can interfere in my life.owh, and i give the permission ONLY to CERTAIN people for CERTAIN reason and under CERTAIN circumstances to decide what should i do.if i did not say so, then back off.

do not lie to me, and put your blame on me.
-cheaters are sucks.liars may go to hell.i would rather confront with the truth although it might hurt me a lot than being bribed with some kind of beautiful,neverending lies.be realistic. that's what ive learned for the past one year ive gone through, may i say, the hardest obstacles in my 20 years life. and don't you ever put the blame on me when you are the one who are supposed to be guilty. be a man, do the right thing (especially to the guys). if you have something bad to say to me, do it nicely.at least i'll be ready and accept it calmly, and won't react sensitively to what you are going to tell me.

last but not least,JANGAN TUDUH2 AKU BUAT BENDA YG AKU X BUAT
-ni mmg sakit ati gila lah!benci btol!malas nak describe bcuz rasanya dah jelas nyata dah apa maksud kan.huhu


well,nobody is perfect. even me. the lists are just for fun and as a guide to anyone who have a thought of starting a friendship with me. it is not that i do not accept people who is included in the list. cuma mana yang rasa2 baek kita jadikan tauladan. yang buruk jadikan sempadan.hehehe. sehingga ketemu lagi!

Wednesday, November 11, 2009

jahanammssss no.2

I was about to renew my id for certain reason:-

*plastik dah tkoyak sana sini
*muka aku cam kena demam campak dalam id card and i look so fucking retarded. (obviously this is the main reason why i want to renew my id card. the koyak2 one was done and worsen by me haha!ssshhh)

unfortunately, everybody, AGAIN, kinda pissed me off so,cancelled!

I went to JPN yesterday, alone. yala Tawau ja kot.haha. bukak ja pintu masya Allah ramai gila org.xsempat pon nak jejak kaki masuk dalam aku serender jap. tapi bak kata pepatah Flora Somidin - alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ketiak masam..aku p la baris nak amek nombor.

actually xpayah baris pn sbab xda org tgah Q masa tu tp aku kan 'kebaruan' bak kata org Tawau..hehe.xpernah p JPN sorg2..so skema2 jgakla aku p jalan pjg2 dlm line bbaris tu padahal org laen suma maen trus p kaunter ja.

aku sampai ja kaunter, mamat kat kaunter tu blah.pulak.ok lagi ni rilek lagi.dy dah dtg balek,aku nak tanya la ni.tiba2 dtglah 2 org perempuan, dengan selamba kodoknya potong line aku direct p kaunter tu.haih.kesian punya pasal xpala bg can, lagipun dy nak buat surat beranak utk anak dy.

then lepas dorg abes bsoal jawab segala aku p la depan kaunter tu.DEPAN kaunter ya. sila bayangkan muka aku yg comel ni p depan kaunter yg cermin dy lagi tinggi dari bibir aku. TIBA2!sorang pakcik ni meluru p kaunter,pastu boleh men libas2 kepala aku.
FUCK YOU MAN! tkejut aku! xda adab betul! tawla kaw maw cepat pakcik, biar kaw tua dari saya pun tapi ikutlah line.uih stat sana mmg aku dah mndidih2 macam air rebus pasta dah. pasal hormat ja la aku x melenting.biar ja dy setel urusan dy.

pastu dah sampai turn aku,pakcik tu dtg balik LIBAS kepala aku lagi!omg sakitnya hatiii!napa org Tawau ni sakai btulkah maw wat IC!uinaa jo! (naa keluar bahasa ibunda). saya tawla saya ni kecik pakcik,tapi sedar2lah pakcik tu pun pndek juak. sekali saya flengkik tcabut gigi emas pakcik tu!aku mulalah xda mood dah.haram btol sejak smalam suma org nak kojaq gn aku.argh!

lepas pakcik tu blah aku da ada aura2 makcik belakang aku nak potong line.dgn kudrat and ketinggian yang x seberapa ni aku penuhkan ruang kaunter gn badan aku.muahahaaha *ketawa setan*. mampus kamurg smua. aku pun tanyalah.


me: encik,macmana prosedur maw wat ic baru ya?.*dengan sopan santunnya aku bertanya.*

encik JPN: apa kamu maw taw?

me: ya la cmana maw wat apa semua...*x abes cakap lagi*

encik JPN: yala apa lagi kamu maw taw!



*fucker* bla3 aku pun tanyalah and dy jawab dengan rude sekali.malas dah nak tulis.
btw its rm10 and a month for a new id card.

aku panas hati keluar dari barisan and jerit sorg2.
'NO MANNERS! DONT KNOW HOW TO Q!'

Pakcik2 tu pun tgk aku semacam ja.aku pduli hapa mmg tension gila lah.last2 aku p window shopping sorg2 kat bandar. tu pun sangat borink sbb tawau ni manala ada bnda sgt. paling2 Eastern Plaza la konok paling best sini.beh.
*but still, Tawau is the best for me! idup Tawau! (tiba2)*

kesimpulannya, walau berapa jenis iklan Budi Bahasa Budaya Kita pun, kalaw kita xda kemahuan maw ubah diri sendiri xda gunanya gak. kalaw dah mmg dasar kojaq mmg kojaq lah. buat abes duit kerajaan ja buat kempen sana sini tp rakyat tetap gak buta perasaan and tak taw hormat-menghormati antara satu sama laen.eh tiba2 aku ada mood nak wat karangan patriotik. blah dulu la.chiao!

mengadulah.bye

JAHANAM PUNYA POSMEN!!!


saya benci itu posmen!
begini ceritanya.
aku minta Farah tolong hantar barang p Tawau. so sebagai pengusaha butik atas talian terkemuka di ibu negara,maka beliau pun menggunakanlah perkhidmatan Pos Laju Malaysia. apa pasal aku skema gila babi ni pun aku tataw la.

ok wtv.so 2 days ago *if im not mistaken*..masa aku tengah nak mengemas beranda rumah aku,aku kuarla dari umah kan.cun2 aku kuar tu aku dengar n NAMPAK van Pos Laju tu smpai depan umah.so aku pun YEAY sorg2 and cepat p pagar maw amek barang.

TAPI......

dengan selambababinya lelaki tersebut a.k.a posmen jahanam tu p tampal notis yg konon2 xda org kat umah maw amek barang tuu.aku mula2 ok lagila.maybe dia xnampak aku kot.yala aku kan pendek.so aku panggillah dengan sopan dan lemah lembutnya.'encik?encik?'..dia boleh wat tak taw!but maybe he realized that he can't get away just like that, considering that the driver seat is RIGHT IN FRONT OF ME,so dia pon tgklah aku dengan muka selamba and quickly tutup tingkap van tu.i was like,'what the hell with this guy?'.terpaksa guna sign language ja gn dia.

so this is the rest of the conversation.



me: mana barangnya? *sign language please.si jahanam ni bisu kot*

jahanam: xda2 *sambil angkat2 bahu*

me: turunkan tingkap tu. *dia pun turunkanlah*. mana barang saya?

jahanam: banyak kali suda sy hon kamu xpandai keluar aa.

me: apa?kamu jangan maw menipu aa.saya ngam2 keluar masa van kamu baru sampai.macamana pulak saya x dengar kamu hon?

jahanamm: jadi, saya yang membohonglah?

me: jadi xkan saya yg membohong!



*dengan senyum sinis and muka cam maw knak tempeleng malaikat 44 kali dy pusing stereng maw blah)


me: eh mana barang saya!

jahanam: ada di pejabat pos.

me: macamana plak boleh gitu?kamu jangan macam2 ah.saya boleh mengadu dengan pihak atasan kamu!

jahanam: mengadulah.bye *senyum2 sinis padahal takut tu!*



and he went away just like that..can you believe that?
punyaaaaaaaaaa ppppppppuuuukkkkkkkkkiiiimmmmmmmmmmaaaaaaakkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!
memang betul2 mnguji kesabaran aku!xpernah aku tgk org keji pQWUSDFJCVBexdfghjertyuert MACAM DIA.!!SUDALA GEMUK,HITAM LAGI MACAM BABI PANGGANG!MEMANG SIALLAH!



kesian Farah jadi mangsa kemarahan. dialah mendengar segala sumpah seranah aku yang xbbelah bagi tu. *tq Farah hahaha*. She used to experience the same thing with the POs Laju guy kat s.alam gak, but at least adalah org tu ketuk pintu berdentum2 and bila xda org baru dy bagi notis and tidak KURANG AJAR mcm si babi ni kan.budus palui kuasa lapan belas! so while I was on the phone suddenly he came back to my house.


me: kenapa?

jahanam: *looking at me as if im afraid of him.hakptuih!*.tadi saya hon banyak kali aa.kuat lagi.

me: cik,kalaw kamu hon xkanlah saya xdengar.ngam2 kamu sampai ngam2 saya di luar aa.dari tadi lagi.

jahanam: mana number umah kamu ni?xda ni susah jak maw mencari.

me: ya! lama suda xda!terjatuh!

jahanam: suruhlah bpak kamu pasang!

me:ya nntilah!



it has been more than 5 FUCKING YEARS umah aku xda number.kaw maw kecoh2 pasal tu napa?pagi tadi ok jak posmen2 hantar surat,xda plak dorg maw marah2 aku xda number umahh.xda plak dorg sesat ka surat x smpai ka apaka.bangang!


jahanam: bha mari kertas tadi

me: *gave him the notice with my Godzilla look.*

jahanam: tulis ic sama nama penuh kamu. *while handing me the parcel*

me: *wtf!cakap td barang ada di pejabat!skrang ada pulak!sial btol ni lelaki!*



so i wrote down all the details needed, but something told me not to write my real ic number. kelentong2 a lil bit here and there, cakar ayam-ed my handwriting,finished!


me: mekaseh!


masa aku pusing balik ke arah van tu, I saw that jahanam took a picture of my details with his handphone. idk what he's up to but phew! syukur i got the instinct to fake my ic. manala taw kot2 dia pugai ka apaka.syukur2..:)

so everybody dalam umah jadi mangsa amukan Godzilla katik malam tu.mama baba khalid.tp dorg gelakkan aku plak.ceit! sumpah aku repot kat majikan dia!gila babi kurang ajar penipu badigol samseng!kaw rasa saya kecik kaw boleh buli saya la haaa?mana etika keposmenan anda?mati kaw jahanam!


the end.fuck you man!

Monday, November 2, 2009

hari yang cerah untuk jiwa yang sepi

sila klik sini
luv it!enjoy!



pagi biar kusendiri
jangan kau mendekat
wahai matahari
dingin hati yang bersedih
tak begitu tenang
mulai terabaikan

hari yang cerah untuk jiwa yang sepi
begitu terang untuk cinta yang mati
ah... ku coba bertahan dan tak bisa

kubu langit kelabuku
tak begitu luas
seperti memudar
kini tak terulang lagi
di hari yang cerah
dia telah pergi

hari yang cerah untuk jiwa yang sepi
ahh... ku coba bertahan dan tak bisa
ahh... mencoba melawan ku lepas
hari yang cerah untuk jiwa yang sepi...
begitu terang untuk jiwa yang mati

ahh... kucoba bertahan dah tak bisa
ahh... mencoba melawan ku lepas
semua telah hilang ....
semua telah ....

Sunday, November 1, 2009

oh mr.T

hadirmu
memberikan sebuah impak yang besar di dalam kehidupanku
telah lama ku menantikan kehadiranmu di sisi
keberadaanmu menceriakan sepertiga malamku
walau apa jua keadaanmu
aku setia menanti dan menunggu
kau datang kepadaku

hadirmu
seperti sebuah magnet yang cukup kuat
yang mampu menarik lori-lori balak di Kinabatangan
*walaupun balak tersebut bukanlah besi tapi lorinya ada jugak besi-besian kan?*
aromamu membakar jiwaku
membangkitkan aku dari tidur yang lena
lalu membawaku ke alam realiti penuh makna

hadirmu
membakar lidahku
merangsang deria rasaku
mengkecurkan air liurku
menerangkan penglihatanku
menegangkan otot-ototku
mengaktifkan musculoskeletalku
mengakhiri penantianku

hadirmu
setelah sepertiga darab dua tahun kita tidak dipertemukan
akhirnya
membawa kepada jejak kasih di meja makan
aku tidak dapat menahan perasaan
air mata dititiskan
tatkala aku me'ngap' dirimu ke arahku
oh mr.TENGGIRI
aku merinduimu!

Saturday, October 31, 2009

merindukanmu

Saat aku tertawa diatas semua

Saat aku menangisi di kesedihanku



Aku ingin engkau selalu ada

Aku ingin engkau aku kenang



Selama aku masih bisa bernafas

Masih sanggup berjalan kukan slalu memujamu

Meski ku tak tahu lagi engkau ada dimana

Dengarkan aku kumerindukanmu



Saat aku mencoba merubah segalanya

Saat aku meratapi kekalahanku



Aku ingin engkau selalu ada

Aku ingin engkau aku kenang

tagged by tengku myza haha~

What's your favorite word or phrase?
-babinya!
-naa kaw!

Name 3 people who made you smile today?
lalat,farah,nabil

What were you doing at 8 am this morning?
sleeping

What were you doing 30 minutes ago?
peel off the olay's mask from my mom's face

What is your favorite holiday?
any vacation and shopping!

What is the last thing you said aloud?
belooomm!

What is the best ice cream flavor?
chocolate yummy!

What was the last thing you had to drink?
air putih

What are you wearing right now?
shirts and shorts

What was the last thing you ate?
koko crunch

Have you bought any new clothing items this week?
yeap.hehe.

If you could go anywhere in the world, where would you go?
venice,london

Ever go camping?
yes.i don't like it a lot but it was fun anyway

Have you ever lost anything down a toilet?
err my shit?

Do you use smiley faces on the computer alot?
not really

Do you drink your soda from a straw?
no

What did your last text message say?
ok2 tak pe. c kwn. bye -nabil

Are you someone's best friend?
am i your bestfriend, buddies?

What are you doing tomorrow?
idk. maybe cooking, watching tv, bla3.

Where is your mom right now?
downstairs

Look to your left, what do you see?
my make-up table

What color is your watch?
blue

What do you think of when you think of Australia?
my families, gold coast,medic

Ever ridden on a roller coaster?
yeap

Do you go in at a fast food place or just hit the drive thru?
both

Do you have any friends on myspace that you actually hate?
of course

Do you have a dog?
i wis i can have one!

Last person you talked to on the phone?
nabil

Are you happy?
nope.im fuckin miserable now

Where are you right now?
in my bed

Biggest annoyance in your life right now?
negative-thinker

Last song listened to?
merindukanmu-d'massive

Last movie you saw?
cloudy and the bla3.pjg sgt tajuk malas nak cari.dah lupa.ala yg meatball jatuh dr langit tu

Are you allergic to anything?
i guess so.not so sure about it

Are you jealous of anyone?
yes. and im trying to get rid of that

Are you married?
haha no.

Is anyone jealous of you?
ask them

Do any of your friends have children?
yeap

Do you hate anyone right now?
yes.myself.

Do you use the word 'hello' daily?
yes..(same ans with miza actually haha)

How many kids do you want when you're older?
4

How old will you be turning on your next birthday?
21 hell yeah!

How did u get one of your scars?
i dont think i have any scars

tag:
everyone!

Thursday, October 29, 2009

luahan hati.ceh.tiba-tiba

Too much things going on recently and i find it hard for me to accept some part of them. being far away from each of my friends gives me a lot of time to think what is what and which is which. too much drama, too much hypocrisy. enough is enough. i can't bear with that anymore.

Sometimes i feel like i've been so left out. tup2 tiba2 aku dengar itu ini and i was like 'really?','owh,ok'. and 'omg!'. Where i find that 'people change' is so true and im gonna stick with that for forever. yeah. no doubt.

I've been thinking and searching in too deep just to know that life is hard, and not as simple as we think it is. Like Bella Swan said in Twilight, 'Life is hard, death is peaceful.' (takdala peaceful sangat kalaw mati amal xcukup). But for sure, life is short. And i keep questioning myself, is it right? all the things that i've done, is that what I want or am i doing this just to satisfy everybody around me?

Terlalu banyak yang terbuku dalam hati and kepala hotak aku sampai satu masa aku rasa macam nak meletup. Idk who I can trust, to share all my thoughts and feelings. kalaw aku cakap dgn org ni, dy bkait plak dgn org ni. and bila aku ckp dgn org ni..pun xboleh jugak..rasa stuck gila. im tired of pretending, tired of acting nice. cheerful and happy in front of those people when the fact is, I don't.

I hate being alone. Every single thing keep on bugging me.argh!im clueless!idk what to do!

Dear Almighty, please have mercy on me..show me what to do..


"Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice;it is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved."
p/s: thanks for the quote ray senpai :)

Tuesday, October 6, 2009

twilight journal!

i've been dreaming of this thing for almost 2 weeks,if im not mistaken.yeap.the first time it caught my eyes was on the day Khalid went back to Tawau after raya. while i was walking around the shop at LCCT, I spotted 'it'! omg I was so excited jumping around the shop half crazily!lol.as i don't have enough money at that time, i just walked back home dreaming to own 'it' one day.

and yes,today is the day!yippie!~*dancing in the moonlight*<----abaikan iklan di sebelah.
my boyfie bought it for me just now!at first i was so pissed off because i asked him to buy the small size for my nivea facial foam but instead, he took the large one!(tatawla sy suka pakai bnda kcik2 and bli byk kali bila sudah habis.mmbazir sungguh). i keep on babbling and as usual he just ignored me.haha.then he said "kalaw bli yang tu ada barang free dy bg". and he pointed at the MPH plastic bag inside the bigger bag. when i opened it,tadaa!it is one of my so-long-dream! the TWILIGHT JOURNAL!!!~


wee!~you're so beautiful..so damn beautiful~~hehe...i was stunned, smpi tnangis kejap.wuu~almost all of my besties know how much i love boxes! can't you see how pretty the box is? there are 4 journals inside the box, each representing the name of all 4 titles in the Twilight Saga Series. aku namaw tulis papa ni biarlah berkulat bertagar ka..biar dalam kotak ja.heehe!

tq syg!ilysm!~so so much!
(agak2 kalaw aku post grand turismo maserati lepas ni dy nak blikan aku x?hehe)


people..
meet the chenta
Björn Dixgård :)

Sunday, September 27, 2009

Saturday, September 26, 2009

why

kenapa aku suka sakitkan hati sendiri dan mencari masalah sedangkan kehidupan yang sedia ada lebih dari cukup untuk buat aku bahagia?

kenapa harus terkejar-kejar dengan yang tiada sedangkan yang di depan mata lebih dari cukup untuk buat aku dihargai?

itulah namanya kehidupan.tak pernah puas.tak pernah serik.tak pernah bersyukur.
dan tak pernah putus asa mengejar sesuatu yang bukan milik kita.lagi.

promises were made to be broken.

Saturday, September 19, 2009

a quick update

ok peeps!im going back in an hour!so sebelum aku bakal meniadakan bekalan internet ke laptop aku ni..i just wanna wish u all a prosperous and joyful hari raya aidilfitri!~
minta maaf zahir dan batin kalaw ada salah dan silap,terkasar bahasa terlanjur kata tersalah tingkah eceh.ebat jugak aku buat ayat2 hari raya ni...halalkan makan minum aku gn korang sumak!
duet raya amatlah dialu2kan so kepada yg nak bg tu sila sms aku utk num akaun :D:D:D
so that's all i think!we'll meet again after one week i guess.oh and yes,please pray for my final exam.i HATE exam omg!grr~

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

sincerely me...
[kakai]

c cupido yg tepos :)


ya para pembaca sekalian.jangan betulkan siaran anda.mahupun kaca tv anda.itupun kalaw anda semua baca blog saya pakai skrin tv la.this is my ayg.hahaha.ayg mrh x sy post pic ni?jgn mrh nnt kena jualll~hee ilyt!:P

aku pn xtawla napa aku post gambar ni.maybe utk memberi gambaran betapa peliknya chentaku ni.hahaha.he is weird.gila.ngok.sot.and segala macam lagila.but yes he is the one im deeply in love with :)

the best thing about him that he can get along with my friends.almost all of them.even kwn aku yg baru brapa jam kenal dy pon bleh warning kat aku..dorg kata.kalaw aku wat dy sakit ati,dorg taw tu bukan salah dy tp salah aku.ceit!beginikah persahabatan kita dr form 3 smpai skunk?hanya kerana c knon2 sam bunkface ni korg meminggirkan aku?isk~tah apa guna2 ayg pki smpi dorg pny pandangan gn dy gitu.ceit~

and then beliau sgt serius bila wat keja.especially when it comes to his passion,cooking.i love seeing him commitedly doing his work..even prepare sahur and buka posa kitorg pn dy cyez gila.ish ni la aku xsuka laki pndai masak,bila aku salah sikit bising ja..tawla ayg terer sy xterer masak an.tp sukatila.huh!lalala.so d moral of the story is,kepada rakan2 perempuan sy sekalian,kalaw korg tanak gemok or rasa terpinggir di dapur,jgn carik bf chef.susah.lihatlah badan sy sekarang.seperti blue hyppo dalam iklan tmnet.

hmm..ayg ni gila2.mmg otak sot la.suka bnda2 plik.suka wat bnda2 plik.pakai bnda2 plik.tp rasanya sejak kitorg kapel cam da tkawal sket kpelikan dy tuh.dunno why.hehehe.sempoi gila.that's one of the reason yg buat aku tertarik nak knal gn dy.kesempoiannya.hahaha..rilek ja selamba pakai slipar jepun ijau dy tu jalan p mana2.tp still kemas.and his hair.believe me rambut dy lagi lembut and lawa dr rambut aku.pergh.xpecaya p rasa sndiri.tp mntak izin aku dulula.hahaha :P

tp aku paling x suka bila dy tgh drive.muka nak ketat ja.mcm nak makan kasut aku.org bcakap gn dy cam ckap gn pintu keta.atlis ckp gn pintu tu kita taklah saket ati sgt an taw jugak pintu tu xda mulut.yg ni ada mulut tanak bcakap.haih!baba drive pon xdala camtu yg oi..ok ja.xla ketat cm org pinggang saiz 30 pki jeans saiz 25 cm awak tuh.huh.

sometimes dy slalu wat surprise kat aku.cam aritu aku ada nak sgt gn satu beg tu kat uptown.kaler biru.mmg lawala,simple ja tp kaler dy cantik.every time aku g uptown aku msti dok tgk beg tu.then 1 day kitorg bwak b p uptown,sajala jalan2.then he asked me to bwak b jalan2 dulu,dy g jalan sorg2.biasa manalah aku nak renggang gn dy..tp ari tu aku excited kot nak bwak b jenjalan as if b x pnah jejak kaki sana an.hehe.pastu kitorg jmp balik, then smpi kat kedai beg tuh.aku belek2 lg,tp x bli gak tem tuh.sket lg nak bli tp pk nak jimat aku tahan dulu.

dh smpi kat keta aku tetiba bad mood.tah napa x ingat.phm2 ja la aku kan ratu pms.dy plak sondol2 aku gn beg plastik apa tah.aku wat donno la dah bad mood.dah smpi dpan perdana barulah dy suh aku bukak.upanya dy p bli beg tu utk aku!hehehehe..padanlah suh aku jalan2 gn b..pastu masa kat kdai tu knon2 tnya aku,'yg,kaler yg mana lawa tu,yg ni kn?'*while pointing at the bag that i've been eyeing for ages hehe*..trus xjadi bad mood aku sal tkejut and happy.hehe..tq yg!

another 1 yg aku still ingat masa dorg culinaire.mmg bodo gilala cuz aku merajuk sal bnda yg xpatot.adaka sal aku xdpt name tag yg ada nama aku cam nabil bwat utk b aku marah gila2 kat dy..dahlah dy tgah pnat gila kot tem tuh,aku lak wat perangai..hmm..then the next day masa nak p mam,he gave me mr kalor!x ingat??click here.i was veryyy shocked!and touched!cuz duwet dy bli tu dy pki duwet makan dy..isk~thx ayg..though sy slalu wat perangai tp awk slalu sabar gn sy..

him and mr.kalor~hee~

ada byk lg bnda aku nk ckp..tp mmg xlaratlah.lgpun,bkn smua bleh kongsi..hehe..i just want him to know that i love him so much.ily ayg..i really do..sorry for the day i let you down..the day i 'betrayed' you..the day i really2 hurt you..:(
i won't do it again..i don't want him anymore..i want you..only you..get it syg?we'll go through everything together okay?thanks for being there for me,through my joy and pain,laugh and tears..imysm baby!~just another week and we'll see each other again :)

here comes the freak.haha.


~ily syed muhammad nafis~


090909

pada 9hb september yang lalu,eceh cam karangan bm upsr plak.ok2 actually it was my lucky day!woo!~090909.aku dpt rm50 free oo..hehehe.k here's the story.masa tu aku baru abis beli mamam gn ayg kat bazar.then bila dah nk blik tiba2 tnampak ada myTV3 rovers stop bwat contest pejadah tah.so sajala singgah jap mggedik2 tgk the 3 jejakass yg sgt comel.auw!after that ada satu contest tuh,we've ben asked to type whatever the guys said and who's d fastest to give them your hp and type the right words with exact spelling will win a hamper by wrigley's doublemint chewing gum.WRIGLEY'S ok.not WRIGLEYS.and i was like,wow sy leh menang ni yg.(yala da nama kaki menaip an.msg pjg2 tutup mata pn bleh.).so dgn yakinnya aku pn ikutlah.the ayat was "nafas lebih segar dan tahan lebih lama dengan wrigley's doublemint chewing gum".

so i did typed everything dgn btul and d 2nd fastest bg hp aku gn abg2 myTV3 tuh.dgn muka bangga.tp aku lupa satuuu ja.aku letak WRIGLEYS and not WRIGLEY'S!punyalah!padahal dorg dah terang2 letak hamper tu kat atas keta nak bg tgk ejaan.aku pulak gn SOMBODOHnya tanak tgk and taip sekati sekilo aku.damn!aku tlepas la prize tuh.mmg byk gilalah chewing gum mcm2 jenis dy bg.maw muntah darah jgaklah kalaw dpt hamper tu.huh~so dgn hati yg duka laranya aku pn angkatlah kaki saiz 4 aku ni dari sana.

luckily my syg ni mmg skak mencapub.haha!(jgn mrh ayg!ilyt!)..no la..dy mmg suka ikut contest2 ni.so ada another contest,dy pn ameklah borang.mula2 dy yg ya ya nak last2 aku jugak yg kna ikot.actually dy nak ikot pasal nak kebas pen yg dorg suh guna nak tulis tuh,unfortunately awal2 dorg dah suh bg balik.haha.d rule is you have to create any words from d word DOUBLEMINT.sapa paling banyak dpt RM50 cash.CASH ok bukan cek yg kena tggu bpa hari or replika2 bodoh tu.so dah dgar duit2 ni smangat lah aku kn.so ikut je la.

dgn bbekalkan badan ayg sbgai alas,aku pn tulislah wtv pkataan tlintas kat kepala aku ni.bm pny mmg aku x pas.bi suma aku men hentam.ada sorg uncle sebelah aku ni,smangat gila kot.aku pun takut tgk dy.ayg plak memainkan peranan mnjadi mata ke-3.hahaha.xmaen tipu taw 1 je pkataan dy curik dr pakcik tu.laen suma kitorg cari sendiri.

then lpas 2 minit,kna bg balik form tu.dug dag dug dag jgaklah aku kn.tem tuh xdala bharap sgt cuz ada 2 org minah n pakcik-so-semangat tu mcm ada can je nak menang.tp aku tggu ja dgr abg2 tu dok kira markah.ada yg tulis ngarut2 pn ada.haha!before my name ada minah tu dpt highest,16 words.aku dah cuak dah..yela aku letak 20 words tp xtaw btul ke x.ala dengar cam sedap sebut tu letak je la.then smpila form aku..dorg cek satu2..and none of the was wrong!omg!i did it!the rest of d papers after me x dikira cuz they only got around 8-9 words.woohoo!!~~~mmg muka aku xbleh blah lah time tuh!walaupun aku x nmpak tp mmg aku taw la muka buruk aku!hahaha.tp xkesah apa dah.dulik hapa muka buruk yg pnting dpt rm50!wooo!~

this is it!the money that we won!

and guess what did we bought using that money?ir ir ir~i bought 2 bra and 3 panties..and also hush puppies pny briefs for ayg.wahaha!ngokngek an?ada jugaklah teringat nak post the pics an tp zaman trsebut dah berlalu.dah pndi malu dah.dulu x.hahaha.(kpd sapa yg pnah nampak 'that pics' kat mespes aku dorg tawla.hehe). and yeah,its worth it! :)

tq myTV3!and the hot jejakass!luv yah all!mwah!-ceh cam mnang award plak.hehe.t.a.f!


Friday, September 18, 2009

sudah lama tidak meng'update' dengan yakin

fuh!baru abis packing barang nak balik kampung.and maen ddr buat kali terakhir sbelum bcuti slama sminggu.kira psediaanlah untuk kenaikan lemak yg melampau hari raya ni.skang badn terasa sgt berat dan debab.tapi bila xmakan nasik muka cengkung cam nenek kebayan.argh sgguh bingung!makan nasik stengahlah.boleh x?

baru perasan lama gila x update dgn yakinnya.ya ya ada jugakla tp mngarut2 ja.haha.sesungguhnya sy amatlah busy rakan2 dan taulan sekalian.harap maaflah.kalaw x busy pn,bila da tulis tajuk,trus blank.padahal before that idea dtg mencurah2 ke ladang gandum.haih.sgt byak yg nak dikongsi bersama pembaca sekalian.kalaw ada pembacala hehe.tp xpa sikit2 lama2 jadi bukit.lepas tu dah jadi bukit xlarat nak daki.smpi bdaki2.eh eh apakah aku mngarut ni.!

ok2.sok nak balik melaka untuk raya.sgt bosan!i don't like celebrating my raya there.it has been 2 years in a row,celebrating eid without the real ketupat made from pulut dibungkus gn daun kelapa (i guess) and not the instant one.and without my nenek comel..:'(..i miss my granny.



inilah dia nenek sy yg comel bak kata nanad.hehehe.kembang semangkuk nenek aku.i think this is the last eid we celebrated together before I came to shah alam to further my study.beza beraya kat melaka gn kunak is...sana xramai sgt org..kalaw kat melaka..pergh.boleh runtuh rumah arwah atan aku.gn budak2nya lagi..its not that i dont like kids.i loovveee kids!but not the mengada2 one.rasa mcm nak lempang ja.or sumbat bunga api ke mercun ke lam mulut dorg suh dorg diam.or ikat kat pokok rambutan kat bwah umah atan so dorg x lari2 gedebak gedebuk and making all those irritating noise yg bwat aku xleh nak study and rehat gn tenang.grr~

another one is the foods there are sgt superb compare to kat melaka.haha!bias gila kot aku ni.sory baba..jgn diskaunkan duit raya k.hee~tp btullah.sapa boleh lawan hajah mupie pny kuah kacang?the best in tawau and kunak man!and some say in kk oso la.hehe.waaa i really miss d moment with my family in Tawau!

tapi tu lah.dah adat kena gilir2.my father decided to sambut raya here.tp bgus sket dorg dtg cni ptg raya 1st..so nenek kunak aku xdalah terasa sgt..yala anak dia ada 2 ja kot..kalaw dah mak aku xbalek sapa lagi nak balik..aunt aku ja..xpa nek..nnt nisa balik cuti nisa tinggal ma nenek kasi kawan nenek k!:)..(walaupun nenek xpndai baca..tp xpa kita ada itu homeopati telepati watever i dunno.haha.)

err..yg sebenarnya entry ni bkan utk aku tulis sal raya..tp xpala da bpereggan2 aku karang baru perasan dah out of topik.haha.excited nak raya tu la pasal.so kesimpulannya di sini..im going back to jasin tmr morning with my aunt..my dad,mom and bro will arrived the day after tmr..and we'll be celebrating eid here..AGAIN for me.wargh!xpala.yg pnting..det raya!yeah!
i don't think this will be my last post for today cuz im in the mood for many updatesss!so i'll wish you all later ok.toodles for now!terasa nak makan megi plak.

~harharharharunsalimbachik~

Tuesday, September 8, 2009

ordinary

there are times when i suddenly feel bored being ordinary.
i wanna do great stuffs.
i wanna achieve great things.
i wanna be special and different than the others around me.
i want people to remember me for any awesome things that i did (if i ever have one)

but hey. i guess being me might be the best thing in my life.
im not fashionable.
im not trendy.
im not that up-to-date like you people.
im not intelligent or superb enough to be adored.
im just being me.
so do not under estimate me. i might look weak and getting weaker day by day,physically.
but I have strong will and determination to achieve what I want.
do not insult the way i dressed up, or what I am up to right now.
even if what I bought or wear is not 'in', what that has to do with you?
i might look fat in that jeans. or looks like a clown wearing that kind of attire.
i might look shorter and uglier with those stupid clothes stuck on my body.
but at least i do not go around naked right?
so let me be, its me and my passion.


any problem?



Saturday, August 29, 2009

Blanche Bridget Banevinsol




diva-kodok-getek


chet2 zaman rambut pendek


your birthday and genting an?


genting and pais's burfday hur2~


masa kita maw balik..and bk kesayangan kita haha!


bk and ikram's burfday


eh eh sorry chet2..haha!~


:)



For all the times you made me smile, thank you.
For all the times you held my hand, thank you.
For all the times you smiled at me, thank you.
For all the times you listened to me when no one else would, thank you.
For all the times you encouraged me, thank you.
For all the times you hugged me, thank you.
For all the times you shared a part of yourself with me, thank you.
For all the times you kissed me on the cheek, thank you.
For all the times you gave me a ride somewhere, thank you.
For all the times you asked to spend time with me, thank you.
For all the times you trusted me, thank you.
For all the times you complimented me, thank you.
For all the times you cared about my well being, thank you.
For all the times you said "I love you", thank you.
For all the times you thought of me, thank you.
For all the times you brought me joy, thank you.
For all the times you were there when I needed you, thank you.
For all the times you missed me, thank you.
For all the times you gave me comfort, thank you.
For all the times you looked in my eyes and filled my heart with a song, thank you.

For all of this:

Never forget that when I smile at you, I'm saying "I love you. "
Never forget that my hand is always outstretched toward you.
Never forget that I am always here to listen to you.
Never forget that I will always stand behind you.
Never forget that I plan to hug you at least twice everyday.
Never forget that I am an open book to you.
Never forget that I wish I was the roof of your car ( inside joke. ; ) )
Never forget that you need only ask me for anything, and it's yours.
Never forget that I want to spend time with you.
Never forget that I completely trust you.
Never forget that I think you are the most beautiful girl in the world.
Never forget that I care about you more than anything else in the world.
Never forget that I do love you, weather I say it or not.
Never forget that I'm thinking of you right now.
Never forget that you bring me joy, especially when you smile.
Never forget that I am always here for you.
Never forget that I missed you to.
Never forget that I am here anytime you need comforting.
Never forget that I still get lost in your eyes.

Monday, August 10, 2009

kalor


who wants to give the XXL size of this mr.Kalor??i would looovvveeee you till the end!
Mr.Kalor,wait for me! I'll bring you home bebeh~

Friday, August 7, 2009

Permission



So what’s the plan now?
Are we or won’t we?
So what’s the deal now?
Should we or shouldn’t we?

You’ve taking over my head again,
I’m folding each memory in,
Asking permission to keep it in your

Empty,
When will you love again,
Empty.. is what you are,
Without the nice things you had before

So what was it to you
Were we or weren’t we?
Did it come back for you?
Now there you finally see

It’s already been gone too long
I shoudn’t have pick up the phone
I’m asking permission to pretend
That we’ve moved on

Empty,
Is what you’ll find in here
Empty..is you’ll see,
A lot of things i’ve offered you

What am i to you?
Was i or wasn’t i?
So what you said was true,
Did you or didn’t you?

You’ve taking over my head again,
I’m folding each memory in,
Asking permission to keep it in your hands

Empty,
When will you love again,
Empty.. is what you are,
Without the nice things you had before

Was it love to you?

que sera sera

que sera,sera...
whatever will be,will be...
the future's not ours to see...
que sera,sera...
what will be...will be...

Wednesday, August 5, 2009

unfair

only God knows why.
this feelings still lingers here.


it's torturing me.
to act normally in front of everybody when my heart is actually torn in two.
when all the good things come and cherish my life,
a quick thought of you whoosh them away.completely.


it's unfair.
totally unfair.

Tuesday, August 4, 2009

mid sem yg mantab

haih!!penat gila.mentally and physically.i think this is the worst exam i ever did in my entire life.first time kot aku xjwb esei and instead i wrote 'sorry miss,im blank' kat ktas jwapan.bravo kai!mana kaw maw cari bgitu?wahaha..wtvwtf lah.aku mmg da pnat n surrender gila2 da masa tu.sapa suruh p study last minute?p study PHM dulu napa?hehe..my bad.lantakla tamaw pkir.
aa last nite cam byk gila kot nak update,arini blank la plak.haiz.ooya me n blanchet had officially moved in into farah's house.wee!~amek master bedroom,err..bkas bilik miss artis-lah-sgt tu.hee mati aku.lantakla.kaw pkir kaw ebat sgt delete aku dr fb?weh aku x eranla :D.k k stop it.who cares anyway :)

hmm2.there are so many things that keeps bugging my head.sometimes i feel like my life is once again,meaningless.this fucking MSU really pissed me off man!wadahel bila abis degree tak boleh nak carik keja?so wasup with d RM60k yg sekalian umat kna bayar kalaw xleh keja?do you want us to stick to ur fucking mASSu for d rest of our life?skunk pon da ramai yg memindahkan diri mereka.ada yg g MAHSA la,g RUSIA la,g ANDALAS la..xkurg juga yg pndah p BBM.hehe.tp pokoknyalah kan dorg xdala tstuck gn BMS ni.haizzz!~tension2!~org tgk ja aku rilek xpk apa sal BMS xiktiraf ni.tp dlm ati sapa taw?i didnt chose to be here utk tanam anggurrr...aku maw jd dukturrr....naa leh jadi pantun da..lalala~

yg sbenarnya..byk lg aku nk mmbebel.tp tiba2 la plak tgoda tgk chet2 tdo..aigoo~off la dulu.chalo beta!babai!~

Thursday, July 23, 2009

bosan

terasa buhsan guna blogger pny account.
nak try LJ la.simple ja.hehe
btw gud luck syg!all the best.ily!~
2 months already.
n ily more n more each day.mwah!
(geli plak aku)
k nak smbung customize profile kat LJ.
oya btw im thinking of re-activating my skype account.
so sapa2 ada skype do add me k.
khaieysha160189.kot.tahengat.hehe
daa!

Sunday, July 19, 2009

kekasih gelapku



Ku mencintaimu lebih dari apa pun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Kutahu kutakkan slalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Kutahu kutakkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang kucari selama ini
Dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku

Ku mencintaimu lebih dari apa pun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

tak bisa memilihmu




Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu,Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku…

Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Di dalam hatiku tuk mencintainya…

Thursday, July 9, 2009

title?

there were tooooo many things happened to me recently. and by toooooo it means MMAAANNNYYY..haha.

  • baru dapat taw (actually dah lama dah la tp wat2 tataw) yg course BMS ni tak jamin apapa pn for the future. in fact bakal menjalani lorong2 gelap dalam idop kalaw x pass nak jadi doc.F*CK.
  • baru dapat result. alhamdulillah i managed to get good grades (lah sgt.haha). ok la except for my 'beloved' first aid yg menyepoilkan (err..believe me there are no such words) slip result aku.urgh!
  • facing many types of people or should i say, my 'bff' who stabbed me from the back and act nicely in front of me? oh and so do my bf's buddies.hmm.be strong syg!
  • fights between my friends yg smpi aku pon rasa tempiasnya.aiyak.nak gadow gadowla jgn libat aku weh.hahaha
  • almost losing our buddy, and we don't even know how to correct things between us. we missed you so much damn it! if you ever read this blog lah. what have we done actually?
  • got to know that the motherF guy exists among the facebookers.babi.
and many2 other things that i don't think is appropriate to write here.hmm.
life is wonderful.life is complicated.
as time goes by, we will get to know more about it, better.

who's your real friend. who's your real enemy.
who loves you. who hates you.
who cares about you. who don't give a damn about you.
who loves you for who you are. who leaves you for whom you can't be.


to my baby..be strong syg!
pedulikan apa dorg kata.. mcm syg ckp Allah taw sapa btul sapa salah.
we all have our good and bad side.
I love you for who you are, not for what I want you to be.
Whatever you have been through, or what we are going to face in the future, just remember that I will always be by your side no matter what.
Sy minta maaf bila sy ragu2, bila sy marah2, bila sy xpecaya awak lpas dgr all the rumours and soksek2 dorg tu.
We'll be strong for each other baby~

to a friend called 'D'
if you have the chance to read this, I just want you to know that we love you buddy.
kalaw kitorg ada wat salah kitorg mnta maaf sgt2.
kalaw kaw x pk sal aku xpa, cuz aku mmg ego, apa lg nak minta maaf pasal bnda yg aku sndiri tataw apa aku dah bwat.
tp kaw pk la sal kwn kita sorg lg.
aku choleric. dy phlegmatic. kaw sanguine.
so aku rasa kaw faham perangai masing2.
da dekat sebulan kot kita x btgur.
hope things will get better bila kitorg biarkan kaw macam ni.

to my p****t
thanks for being there for me friend..
eventho im rude, or suka raba2 kaw, etc..
kaw ajar saya fikir rasional.
kaw ajar saya jd happy and wat kerja gila (huh dendam sunway blom terbalas lg!).
kaw ajar saya utk trust org yg sepatutnya and ignore unggas2 yg bkeliaran.hui bahasa.haha
kaw ajar saya utk fikir perasaan org laen.

you've taught me many wonderful things
to be brave.
to have my own identity.
to believe in myself and ignore the unnecessary things.
to stand out in the crowd and shines among them.
to enjoy and live my life to the fullest.
and the most valuable lesson that you taught me is,
NOTHING IS FOREVER.
thanks.

to my konon2 'bff'.
fuck off kalaw korg xpuas ati gn aku.
fuck off kalaw korg dengki gn aku.
fuck off kalaw korg rasa korg lg baek dr aku.
fuck off kalaw korg rasa meluat tgk aku bkaseh syg gn bf aku.
fuck off kalaw korg rasa my getekness is getting worse each day.

yg penting aku x hipokrit.
yg penting aku bwat apa yg diri aku nak.
yg penting aku n Tuhan taw aku mmg ikhlas syg korg, tp korg dok mngata blakang aku.
yg penting aku sedar aku x perfect. aku manusia biasa.
yg penting aku x bkaseh syg gn bf korg.
yg penting aku x mnggetek gn laki org.

huh.got a lot of things to say actually. but gtg now nak g masak megi. ni pon sbenarnya tgah eskep kelas cuz xda kwn nak p kolej.wuu~.hehe.

(sorry syg nk gtaw awk td tp takut.lgpon awk kat kitchen skunk kn?hehe)

toodles!

Friday, July 3, 2009

sapa makan babi diala knak h1n1

kepada sapa2 la yg rasa2nya tak dikehendaki untuk menjadi FOLLOWER aku,yg bkenaan dgn UMP (except memi), yg tujuan dy nak bkak blog aku utk dok sebok nak tgk hidup aku skunk n hidup tnpa rasa bsalah gn apa kaw bwat..aku nasihatkan kaw BLAH dr page aku cuz everyday aku tgk pic profile kaw kat blog aku taw dak aku nak nanges ja!aku benci kaw.aku benci dia walaupun aku pnah syg dia.aku BENCI KAU SLUT!perampas!murahan da xda bf p la cr laki single nak bf org (dulu) napa??babi!!!aku benci taw dak?
n skunk da ada fb lak laki tuh.babi taw dak babi!aku nak maki apa lg pon aku tataw da.aku sakit ati..plisla..aku da stop nangis.tlglah blah dr idup aku cuz aku da xda air mata nak bazirkn utk kaw lg.HIH.

aku gn hidup aku.kaw gn hidup kaw.

erk.ni kalaw org tu yg btolla.kalaw x pn just blah ja ok.

Thursday, June 25, 2009

$$$

i need morrrreee CAAASSSHHH demmit!

  • patho's books*grr~study2~*
  • guitar *sob2*
  • new jeans*sgt buhsan tgk jeans aku!*
  • new sandals*fyi i cant wear my converse for the time being due to my stupid allergic!*
  • upgrade RAM lappy aku*gila babi lambat sumpah cam nak campak dari tgkat 18*
  • TWILIGHT SAGA BOXSET-PAPERBACK! omg omg!RM 140 onlyy!!
  • im thinking of doing a medical check up.terasa diri ini tak sihat sangat.

buat masa ni, ni la yg aku perlukan.
duweettt aduh duweett~

*walaupun duwet mara aku ada lg tp bila tgk angka depan da jd 1 itu adalah petanda yg sgt tidak baek untuk kesihatan jantung aku di masa hadapan*


--sapa nak kenalkan aku gn sugar daddy yg kaya raya n kubur da melambai2 panggil suh pulang balik lam tanah?--

Monday, June 22, 2009

your arms feel like home

I think i've walked too close to love
And now i'm falling in
Theres so many things this weary soul can't take
Maybe you just caught me by surprise
The first time that i looked into your eyes

There's a life inside of me
That i can feel again
It's the only thing that takes me
Where i've never been
I don't care if i lost everything that i have known
It don't matter where i lay my head tonight
Your arms feel like home
Feel like home

This life aint the fairy tale we both thought it would be
But i can see your smiling face as it's staring back at me
I know we both see these changes now
I know we both understand somehow

There's a life inside of me
That i can feel again
It's the only thing that takes me
Where i've never been
I don't care if i lost everything that i have known
It don't matter where i lay my head tonight
Your arms feel like home
They feel like home


There's a life inside of me
That i can feel again
It's the only thing that takes me
Where i've never been
I don't care if i lost everything that i have known
It don't matter where i lay my head tonight
Your arms feel like home
They feel like home




thanks ...
for setting me free from the cage i've been locked in for so long...

for giving me strength and showers me with your love and care...

for being the one who wipes away all the tears i've wasted for someone who does not worth it...

for your trust..your patience..your strength..your understanding...

for many other reasons that i don't even know..:D

and most of all..
thanks for loving me for who i am...

i'll try to be as strong as you...and to love you more and more...

monthsary is a BIG no for me actually.

but hey.its 22nd already!

ily syg~:)

Saturday, June 20, 2009

a letter for you

dear mr.you-know-who.
howayu?hope u are doing fine.dah lama gila kot rasanya tak contact awak.since the day you end up our conversation kat myspace.tatawla u still remember or not.

first of all sy nak cakap sy tataw sbenarnya nak cakap apa.but myb its better if i start this post with infinity apologize.for what?im sure u know d reason well.i know i shouldnt post this, for me its kinda personal. but somebody told me to do so as there are some of your post yg agak mcm sarcastic la jgk or sy yg trasa lebih2 wallahualam la. (u lurveee being sarcastic rite)
it was on the 8th of May.bila kita msg kat ms and i was like WHATTHEHELLWITHTHISGUY and sgt2 bengang sebab awk nak marah/jeles/??? membabi buta only bcuz of my yy and komen2 kitorg kat fb.i mean,wth with all that thang?yg awk nak meluat la apa la..mcm la b4 that sy xda gtaw or explain gn awak who's that guy.he was my friend back at kmhell.ive told u rite?jd knapa dgn msg2 thu?and saya tataw msg2 awak lepas tuh sgt2 mnyakitkan ati sy.i know im not the only one yg sakit ati.awak pon.but do we have to end it up camni???

fyi (eventho myb u'll say that u dont give a damn on this) after kita gadow or whatsoever la yg jadi tuh,sy x rapt sgt pn dgn 'this' guy.i knew him from my ouzmate masa naek sem n i started ym-ing with him on d 12th May, 4 days after we fought. n idk cmana suma ni jd camni cepat.im sorry.

i tried to tell u.sy bkanlah xbhati perot n xpk perasaan awk.tp sy tataw nak cakap cmana.sy sndiri bingung dgn diri sy. for about a week or two after we declared our rship i was still confused and felt guilty.idk how to tell u personally, cuz we didnt end up the message sgala in a good term. so sy truskan ja hidup cam besa as if you meant nothing to me but d fact is u are!u really are, not WERE!u've done so many things for me.awak sntiasa try bwat sy happy. the moment u came n gave me d brownies and tem dkat airport tuh was one of the most memorable moment in my life. mybe it was a mistake when i asked u to stop hoping and tggu sy. but i did that bcuz sy tanak awk tggu sy.sy xleh nak pksa ati sy utk trima awk. i've tried but i really cant.im sorry.

and now im living my life with happiness,and guilt. i miss doing things with you. i love being around together, bwat tu bwat ni. i enjoyed every single moment with u. i just..idk what to say. sy tataw cmana but i love 'this' guy. i love him. he is the only one who's able to stop those tears i've shed for almost a year. i know all this while u've always feel inferior. u r not confident with yourself. appearance. physical. etc. and maybe u'll say that i chose him over you because of his looks. kalaw itu yg awak pk, then sy takleh nak watpa. remember when u asked me, kalaw brad pitt nak kat sy,sy nak x? n i answered kalaw ensem cmana pon tp sy xda ati gn dy watpa? i meant it. i really do. but its up to u nak judge cmana. myb awk akan pk slama ni sy just gunakan awak.kita ada discussed gak pasal ni dulu. again, its up to u. sy xdapat nak halang pmikiran awk n kawan2 awk. sy cuma trangkan apa yg sy rasa.

i know its my fault. bwat awak mcmni. gantung. pilih org laen sdangkn awk yg brusaha slama ni tp dy yg sy baru knal yg sy trima. sy tataw nak mnta maaf cmana. sy try,hai kat awk kat ms. no reply. or shud i say, 'unforgiven' is d reply? wallahualam. hati sy awk. sy xpndi handle. i maybe smart enough untuk handle bnda laen, but not my heart. as i always said to you before. people change. i just want to tell you that i really2 appreciate what you have done for me. everything. every single thing. insya allah sy xkan lupa smpi bila2..yg ada org yg pernah sygkan sy. yg slalu support sy.be there when i need him (tho tpaksa fight dgn dota awk). sy nak sgt jadi kwn awk. kalaw x mcm dulu atlis we dont have to avoid each other. but i know its impossible. i crushed u.all i asked from u is your forgiveness. i've told you several times before that i 'care' for you. sy btol2 maksudkan at that time. but now..i think u know me good enough to know that when i love someone, then it will only be him. the feelings i have had for you or 'the past' is gone. i just want to be your friend, or at least you to accept my apologize.

Saya, Khairunnisa Rahmat, ingin meminta maaf seikhlas dan serendah hati saya terhadap awak, MFAH, kerana telah menghancurkan hati awak dan tidak bertanggungjawab atas kesalahan tersebut.

doakan saya bahagia.
all the best (you don't believe in luck, rite?)
i love you, friend.



*this post is a little bit personal but im in the mood to share it wth everybody.sorry*

Thursday, June 4, 2009

pegal baca first aid

1. Besides your lips, where is the favourite spot to get kissed?
> forehead and cheek opkoz.ngee~

2. How did you feel when you woke up this morning?
> relieved.the stupid headache that keeps bugging me last night has gone.

3. Who was the last person / people you took a photo with?
> kodork

4. Would you consider yourself spoiled?
> a bit.hehe

5. Will you ever donate blood?
> maybe..cam best ja tgk org derma darah ni

6. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
> yeap!

7. Do you want someone to be dead?
> no.

8. What does your last text message say ?
> adala..mana leh gtaw.haha~

9. What are you thinking right now ?
> how am i going to survive for tomorrow's exam.n counting days to see someone :)

1o. Do you want someone to be with you right now ?
> definitely!

11. What was the time you went to bed last night ?
> aa..i think around 2 maybe.

12. Where did you buy the tee you are wearing now ?
> hmm..its someone's tee.don't know where i have the guts to wear it.i guess its nothing to me anymore.

13. Is someone on your mind right now ?
> haha..lagi maw tanya!

14. Who was the last person who text you ?
> syg :)

TEN Lucky Person to do this quiz...
> 1. kodork

> 2. nanad

> 3. arif

> 4. nafis (sapa tu?haha)

> 5. pyqunk

> 6. farah

> 7. zul

> 8. lyn

> 9. elya

> 10. ain

15. Who is no.2 having a relationship with ?
> blackie pz!

16. Is no.3 a male or a female?
> male

17. If no.7 and no.1 get together , would it be a good?
> hahaha!buli jgak! :P

18. What is no.1 studying about?
> medical science.

19. When was the last time you chatted with them ?
> aih banyak songeh lak soklan ni.next!

20.Is no.4 single?
> hey!HE'S WITH ME!

21. Say something about no. 2.
> my bestfriend!forever and ever!

22. What do you think about no.3 & no.6 being together?
> woo! never!huhu~

23. Describe no. 9
> sweet!

24. What will you do if no.6 and no.7 fight?
>laugh my heart out!huhu~

25. Do you like 8?
>yes!

thank you b!

notice my new layout?
*wink*
sooo comel!ni suma b la yg cari2 smalam.
pastu aku mls letak dy ngada2la ckap pnat2 sy cari smalam!
lalala~
anyway sy sgt suka!hee..chumel ni..
thanx rumet!
as a reward
sy bg kaw kasih syg yg x bbelah bagi..huhuhu
*cam besala kn?ir ir ir~*
k adios!first aid is waiting for me!

Wednesday, June 3, 2009

aku pelangi



i like!
da lama dgar lagu ni dulu.kat page kwn aku lam ms.
tp baru skg taw best.haha~
enjoy!~da ada lirik tu.
tatawla mana vc btol.xda kot.huhu.
mls nak cr.

IM RAINBOW!

Monday, June 1, 2009

communicative english

just finished my communicative english paper
phew!mantab la jugak. sejam aku jawab dr 3 jam masa sbenar.haha.
one of the question is to create a dialogue by using several homonyms
blank gila.tataw nak tulis pasal apa
suddenly this story pop up in my mind.
ting!
the story about my bro's best friend who had just passed away days ago.
memandangkan aku ni da jadik cam stalker skunk, aku pon stalk la pasal budak ni.

Allahyarham Nublan Zaki Norhadi.
aku xknal pon.tapi tah napa bila aku baca cerita sal dy, aku rasa sedih sgt2.
seminggu ja lg dy nak lek Malaysia, jmpa family, n his beloved F.W (tanakla tulis nama sebenar)
but then apa yg dorg tpaksa smbut adalah sekujur tubuh yg x lagi bnyawa.
hmm..Takziah buat keluarga Allahyarham and also his gf.

eh eh aku nak cita sal laen!
kayh..so aku pon watla dialog between my bro (bobby) and the girl.
mmg banyak gila la idea mncurah2 time tu.
minta maaf banyak2 ye kpada yg tlibat. bukan niat xbaek.
cuma tiba2 crita korg jd inspirasi akak utk wat essay td.
sorry ye zul!n also arwah's girl.

hmm..bp kali pon aku bc artikel sal Arwah Nublan aku rasa sedih sgt2.
ke kite pnah knal b4 this?idk.
cerita dy ni wat aku rasa lebih mhargai org2 d sekeliling aku.
may you rest in peace.

*Al Fatihah buat Allahyarham Nublan*

tidaaaakkk!

aku xpecaya
sebenarnya pecaya la jugak
sebab tu ja aku buat lately ni
tapi aku xdapat menerima kenyataan
mengapa

mengapa

mengapa?????!!

BERAT AKU NAIK 3KG! DAMN IT!

k k.btenang kai.jgn btendang.
rilex.
buat balik cam dulu.
ok!

Saturday, May 30, 2009

di kala moody

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: sirap limau kat bale td
2. Last phone call: keding sy :P
3. Last text message: keding sy gak, tp pki num laen.
4. Last song you listened to: KANTOI by zee avi
5. Last time you cried: last night

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: yeap :P
7. Been cheated on: heh. fo sho.
8. Kissed someone & regretted it: a BIG yes!
9. Lost someone special: yeap.
10. Been depressed: always.
11. Been drunk and threw up: haramm...

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12.purple
13. white
14. grey

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend: many!
16. Fallen out of love: erk??nope maybe.tahla.
17. Laughed until you cried: hahaha absolutely!
18. Met someone who changed you: i think so :)
19. Found out who your true friends were: hmm..kinda.
20. Found out someone was talking about you: haha..like i care.
21. Kissed anyone on your friend's list: gilo apo!
22. How many people on your friends list do you know in real life: wallahualam..
23. How many kids do you want?: 4! 2 pasang!
24. Do you have any pets: i hate pets tq.
25. Do you want to change your name: im fine with it.
26. What did you do for your last birthday: asking for gifts and wishes from everyone i know.haha.
27. What time did you wake up today: tido pon x lagi.
28. What were you doing at midnight: lepak-ing with my girls n guy friends.
29. Name something you CANNOT wait for: 5th JUNE!
30. Last time you saw your Mother: haish. da lama. tem cuti ari 2. :(
31. What is one thing you wish you could change about your life: my attitude opkoz.
32. What are you listening to right now : bunyi kipas n ketik2 keyboard.
33. Have you ever talked to a person named Tom: sape Tom?
34. What's getting on your nerves right now: myself.
35. Most visited webpage: myspace.blogspot.facebook.
36. Whats your real name: khairunnisa
37. Nicknames: kakai,kai,eh byk sgt~
38. Relationship Status: in a relationship :)
39. Zodiac sign: capricorn
40. Male or female?: female
41. Primary school: sk st patrick
42. Secondary school: smk st patrick, SMAKK, smk tawau, mrsm koki
43. High school/college/university?: MSU
44. Hair color: dark brown (eceh perasan!)
45. Long or short: currently short. nyesal potong!
46. Height: err..err..150 je kot :(
47. Do you have a crush on someone? : no one besides my syg :)
48: What do you like about yourself?: nothing
49. Piercings: never
51. Righty or lefty: righty

FIRSTS :
52. First surgery: tapenah
53. First piercing: lagi haram tapenah
54. First best friend: erm..khairuneeza adibah :)
55. First sport you joined: badminton
56. First vacation: tahengat. umrah kot.
58. First pair of trainers: pe ni eh? sorila bi x pass :P

RIGHT NOW
59. Eating: nope
60. Drinking: my air liur
61. I'm about to: sleep
62. Listening to: telah dijawab di atas
63. Waiting on: ...

YOUR FUTURE
64. Want kids?: sure!
65. Get Married?: kalaw tuhan izinkan. bila2 pon boleh.
66. Career?: ermm..tah.

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes: eyes
68. Hugs or kisses: both!
69. Shorter or taller: taller
70. Older or Younger: older :)) :))
71. Romantic or spontaneous: spontaneous
72. Nice stomach or nice arms: both
73. Sensitive or loud: depends on the situation.
74. Hook-up or relationship: relationship
75. Trouble maker or hesitant: neither both

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger: nehi!
77. Drank hard liquor: neraka aku.
78. Lost glasses/contacts: semestinya. clumsy!
79. Sex on first date: agak2 ah brader.
80. Broken someone's heart: yeah.
82. Been arrested: haha.nope.
83. Turned someone down: maybe
84. Cried when someone died: yes...
85. Fallen for a friend?: yes yes yes!

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: maybe
87. Miracles: tahla..
88. Love at first sight: nope. but now im kinda in that situation. stupid. haha
89. Heaven: of course
90. Santa Claus: haha maybe. kiut!
91. Kiss on the first date: err..nope.
92. Angels: yes

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: hahaha yeap!
95. Did you sing today?: yes
96. Ever cheated on somebody?: penahla
97. If you could go back in time, how far would you go? : i dont want to.
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?: 080808.280908.
99. Are you afraid of falling in love?: a bit.
100. Posting this as 100 truths?: lalala~