Wednesday, November 11, 2009

jahanammssss no.2

I was about to renew my id for certain reason:-

*plastik dah tkoyak sana sini
*muka aku cam kena demam campak dalam id card and i look so fucking retarded. (obviously this is the main reason why i want to renew my id card. the koyak2 one was done and worsen by me haha!ssshhh)

unfortunately, everybody, AGAIN, kinda pissed me off so,cancelled!

I went to JPN yesterday, alone. yala Tawau ja kot.haha. bukak ja pintu masya Allah ramai gila org.xsempat pon nak jejak kaki masuk dalam aku serender jap. tapi bak kata pepatah Flora Somidin - alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ketiak masam..aku p la baris nak amek nombor.

actually xpayah baris pn sbab xda org tgah Q masa tu tp aku kan 'kebaruan' bak kata org Tawau..hehe.xpernah p JPN sorg2..so skema2 jgakla aku p jalan pjg2 dlm line bbaris tu padahal org laen suma maen trus p kaunter ja.

aku sampai ja kaunter, mamat kat kaunter tu blah.pulak.ok lagi ni rilek lagi.dy dah dtg balek,aku nak tanya la ni.tiba2 dtglah 2 org perempuan, dengan selamba kodoknya potong line aku direct p kaunter tu.haih.kesian punya pasal xpala bg can, lagipun dy nak buat surat beranak utk anak dy.

then lepas dorg abes bsoal jawab segala aku p la depan kaunter tu.DEPAN kaunter ya. sila bayangkan muka aku yg comel ni p depan kaunter yg cermin dy lagi tinggi dari bibir aku. TIBA2!sorang pakcik ni meluru p kaunter,pastu boleh men libas2 kepala aku.
FUCK YOU MAN! tkejut aku! xda adab betul! tawla kaw maw cepat pakcik, biar kaw tua dari saya pun tapi ikutlah line.uih stat sana mmg aku dah mndidih2 macam air rebus pasta dah. pasal hormat ja la aku x melenting.biar ja dy setel urusan dy.

pastu dah sampai turn aku,pakcik tu dtg balik LIBAS kepala aku lagi!omg sakitnya hatiii!napa org Tawau ni sakai btulkah maw wat IC!uinaa jo! (naa keluar bahasa ibunda). saya tawla saya ni kecik pakcik,tapi sedar2lah pakcik tu pun pndek juak. sekali saya flengkik tcabut gigi emas pakcik tu!aku mulalah xda mood dah.haram btol sejak smalam suma org nak kojaq gn aku.argh!

lepas pakcik tu blah aku da ada aura2 makcik belakang aku nak potong line.dgn kudrat and ketinggian yang x seberapa ni aku penuhkan ruang kaunter gn badan aku.muahahaaha *ketawa setan*. mampus kamurg smua. aku pun tanyalah.


me: encik,macmana prosedur maw wat ic baru ya?.*dengan sopan santunnya aku bertanya.*

encik JPN: apa kamu maw taw?

me: ya la cmana maw wat apa semua...*x abes cakap lagi*

encik JPN: yala apa lagi kamu maw taw!



*fucker* bla3 aku pun tanyalah and dy jawab dengan rude sekali.malas dah nak tulis.
btw its rm10 and a month for a new id card.

aku panas hati keluar dari barisan and jerit sorg2.
'NO MANNERS! DONT KNOW HOW TO Q!'

Pakcik2 tu pun tgk aku semacam ja.aku pduli hapa mmg tension gila lah.last2 aku p window shopping sorg2 kat bandar. tu pun sangat borink sbb tawau ni manala ada bnda sgt. paling2 Eastern Plaza la konok paling best sini.beh.
*but still, Tawau is the best for me! idup Tawau! (tiba2)*

kesimpulannya, walau berapa jenis iklan Budi Bahasa Budaya Kita pun, kalaw kita xda kemahuan maw ubah diri sendiri xda gunanya gak. kalaw dah mmg dasar kojaq mmg kojaq lah. buat abes duit kerajaan ja buat kempen sana sini tp rakyat tetap gak buta perasaan and tak taw hormat-menghormati antara satu sama laen.eh tiba2 aku ada mood nak wat karangan patriotik. blah dulu la.chiao!

6 comments:

Seiryu Ayime said...

hahaha godzilla mengamuk..gila ek..kalau aku..aku tolak blik tu org..ataw potong balik line diorg

rAy jR...@...Aliff said...

hahaha..u make me laugh..hahha

syed muhammad nafis said...

mcm ni la sakit hati drive sygku oi..yg awk slalu ckp mcm2 kt sy..yg awk xmaw sy mrh2 time drive sygku khairunnisa..hehe..skarang mcm mn rasa yg?..eh aritu ckp p shopping ngn khalid..

kHaiEysHa said...

ray: haha gud!:D
syg: yela2 sy salaaaahhhhhhh:'(..yala pastu p jaln gn khalid..

kHaiEysHa said...

sei: xsmpi ati aku..macik2 pacik2..

mell aziz said...

nk kena tggu mariah carey nyanyi lgu budi bahasa budaya kita kot..~ bukan setakat kat tawau, kat shah alam pn lebih kurg jer..