Wednesday, November 11, 2009

mengadulah.bye

JAHANAM PUNYA POSMEN!!!


saya benci itu posmen!
begini ceritanya.
aku minta Farah tolong hantar barang p Tawau. so sebagai pengusaha butik atas talian terkemuka di ibu negara,maka beliau pun menggunakanlah perkhidmatan Pos Laju Malaysia. apa pasal aku skema gila babi ni pun aku tataw la.

ok wtv.so 2 days ago *if im not mistaken*..masa aku tengah nak mengemas beranda rumah aku,aku kuarla dari umah kan.cun2 aku kuar tu aku dengar n NAMPAK van Pos Laju tu smpai depan umah.so aku pun YEAY sorg2 and cepat p pagar maw amek barang.

TAPI......

dengan selambababinya lelaki tersebut a.k.a posmen jahanam tu p tampal notis yg konon2 xda org kat umah maw amek barang tuu.aku mula2 ok lagila.maybe dia xnampak aku kot.yala aku kan pendek.so aku panggillah dengan sopan dan lemah lembutnya.'encik?encik?'..dia boleh wat tak taw!but maybe he realized that he can't get away just like that, considering that the driver seat is RIGHT IN FRONT OF ME,so dia pon tgklah aku dengan muka selamba and quickly tutup tingkap van tu.i was like,'what the hell with this guy?'.terpaksa guna sign language ja gn dia.

so this is the rest of the conversation.



me: mana barangnya? *sign language please.si jahanam ni bisu kot*

jahanam: xda2 *sambil angkat2 bahu*

me: turunkan tingkap tu. *dia pun turunkanlah*. mana barang saya?

jahanam: banyak kali suda sy hon kamu xpandai keluar aa.

me: apa?kamu jangan maw menipu aa.saya ngam2 keluar masa van kamu baru sampai.macamana pulak saya x dengar kamu hon?

jahanamm: jadi, saya yang membohonglah?

me: jadi xkan saya yg membohong!



*dengan senyum sinis and muka cam maw knak tempeleng malaikat 44 kali dy pusing stereng maw blah)


me: eh mana barang saya!

jahanam: ada di pejabat pos.

me: macamana plak boleh gitu?kamu jangan macam2 ah.saya boleh mengadu dengan pihak atasan kamu!

jahanam: mengadulah.bye *senyum2 sinis padahal takut tu!*



and he went away just like that..can you believe that?
punyaaaaaaaaaa ppppppppuuuukkkkkkkkkiiiimmmmmmmmmmaaaaaaakkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!
memang betul2 mnguji kesabaran aku!xpernah aku tgk org keji pQWUSDFJCVBexdfghjertyuert MACAM DIA.!!SUDALA GEMUK,HITAM LAGI MACAM BABI PANGGANG!MEMANG SIALLAH!



kesian Farah jadi mangsa kemarahan. dialah mendengar segala sumpah seranah aku yang xbbelah bagi tu. *tq Farah hahaha*. She used to experience the same thing with the POs Laju guy kat s.alam gak, but at least adalah org tu ketuk pintu berdentum2 and bila xda org baru dy bagi notis and tidak KURANG AJAR mcm si babi ni kan.budus palui kuasa lapan belas! so while I was on the phone suddenly he came back to my house.


me: kenapa?

jahanam: *looking at me as if im afraid of him.hakptuih!*.tadi saya hon banyak kali aa.kuat lagi.

me: cik,kalaw kamu hon xkanlah saya xdengar.ngam2 kamu sampai ngam2 saya di luar aa.dari tadi lagi.

jahanam: mana number umah kamu ni?xda ni susah jak maw mencari.

me: ya! lama suda xda!terjatuh!

jahanam: suruhlah bpak kamu pasang!

me:ya nntilah!



it has been more than 5 FUCKING YEARS umah aku xda number.kaw maw kecoh2 pasal tu napa?pagi tadi ok jak posmen2 hantar surat,xda plak dorg maw marah2 aku xda number umahh.xda plak dorg sesat ka surat x smpai ka apaka.bangang!


jahanam: bha mari kertas tadi

me: *gave him the notice with my Godzilla look.*

jahanam: tulis ic sama nama penuh kamu. *while handing me the parcel*

me: *wtf!cakap td barang ada di pejabat!skrang ada pulak!sial btol ni lelaki!*



so i wrote down all the details needed, but something told me not to write my real ic number. kelentong2 a lil bit here and there, cakar ayam-ed my handwriting,finished!


me: mekaseh!


masa aku pusing balik ke arah van tu, I saw that jahanam took a picture of my details with his handphone. idk what he's up to but phew! syukur i got the instinct to fake my ic. manala taw kot2 dia pugai ka apaka.syukur2..:)

so everybody dalam umah jadi mangsa amukan Godzilla katik malam tu.mama baba khalid.tp dorg gelakkan aku plak.ceit! sumpah aku repot kat majikan dia!gila babi kurang ajar penipu badigol samseng!kaw rasa saya kecik kaw boleh buli saya la haaa?mana etika keposmenan anda?mati kaw jahanam!


the end.fuck you man!

6 comments:

[B] [a] [B] [y] m0cca said...

byk2 kan bersabar ar nak... huhuhu :)

kHaiEysHa said...

hahaha..paling sabar uda tu..

Sera said...

wtf man???? sakit ati aku bace post kaw neyh.. -.- apesal ko xblasah je dia? n apesal plak dia amik gamba details ko? geram sial.. >.<

kHaiEysHa said...

tu la pasal!gila babi pny org.aku pn xpahamla.tp mmg muka dia em tuh cam xpuas ati la gn aku.
nak belasah aku ni kcik gila dr dia.xsmpi hati aku.hehehe

syed muhammad nafis said...

bersabar ja la..prangai org..bkn kita bleh ubah..org tu plak kita xkenal..jd bnyk la blajar besabar..ini bru skrang..masa yg kedepan ni mcm2 jenis org wujud..yg penting sabar ja..megadu kat org atas dia pon sama ja..dorg xkn bwat pa sbb mmg cara org skrang bkerja,asalkan lepas ja..xda da zaman org kerja ikhlas mcm dlu2..

kHaiEysHa said...

aik yg.awk cam nk perli sy ja!