Thursday, November 19, 2009

kaw buat ni kaw siap!

memandangkan aku sangat borink di rumah,maka tiba2 meledaklah idea nak buat my NO lists ni.haha no offense okay.ni sebagai panduan untuk anda berhadapan dengan seorang perempuan bengis tapi chumel bernama KAKAI!

do not talk/shout/disturb me while i'm on the phone.
-inilah pantang aku paling besar sekali dalam rutin kehidupan seharian. jangan sesekali kacau,bercakap and especially menjerit2 cam babun masa aku tengah on the phone.tiada moralkah anda?biarlah mak bapak siapa ka kaw lagi tua ka dari aku.. if you want people to respect you, you have to learn to respect people. even if you are the CEO or the Prime Minister of Malaysia, that does not give you the right to humiliate people by shouting or scolding them while they are on the phone. understood?

jangan renjis air ke arah saya lepas cuci tangan kat sinki
-idk why but i hate it!eventhough benda tu takdala kotor mana pon.yala orang dah cuci tangan mestilah bersih kan.tapi macam no manners ni.yucks!macam kaw xboleh renjis bawah2..maw juak renjis p mukak orang laen.perlukah?

do not spit in front of me
-ini lagi satu. perlukah anda meludah di khalayak ramai?ok dalam sesetengah keadaan dimaafkanlah..macam time jumpa dentist ka, air liur berkumpul terlampau banyak sehingga berpotensi menempiaskan saliva dalam jumlah yang banyakkah..but there are certain people who did it purposely. time2 berjalan di bandar adala org2 x bmoral yang meludah2 di tepi jalan.nanti org laen terpijak camana?gelinya tu!sometimes kalaw dtg mood aku maw tgk bola..then adala player yang meludah di padang..fuh.on the spot la aku tukar channel or pandang tempat laen.idk i just don't like it.if you feel like spitting out whatever inside your mouth please do so at the wash room okay.macam xda sinki or tandas kaw maw meludah (except for MSU yang bangang xda tandas berkualiti).

jangan buat x layan masa saya tengah bercakap
-ok2 everybody hate this. i know.but there are a bunch of people who maybe thought that they are the greatest or the cleverest among all, who thinks that im just an ordinary girl who does not need any attention or does not have anything brilliant to talk about, and they just look at me like im a dumbass (eventho i am), ignored me and go layan the genius one, you may lick your shit girl!i hate you. i definitely hate you and you'll be on my 'next-to-be-stabbed' list!

do not disturb me while im sleeping
-i think almost all of my buddies know that i'll turn into a Godzilla if you still insist on doing this.haha.pernah sekali tu,aku punya masyuk tidur dalam bilik, adalah ouzmet2 aku kejut cakap this bitch blablabla (mengaibkan subjek jadi tapayah cakaplah). chun plak selama ni aku memang tggu masa ja nak meletup tgk pompuan ni mnyundal kat umah.i woke up and straight to the bitch room and 'ceramah' her on how innocent and kind you are young lady, for bitching inside the house! (eventho she is older than me but who cares!). farah pon banyak dah experience amukan membara aku bila bangun tidur hehe (sorry farah!).so berjaga2lah anda.:)

jangan semakkan bilik saya
-ni mmg ramai kot yang sedia maklum aku pantang tgk bilik berselerak.maw lepak silakan tapi menyelerakkan bilik tidak termasuk dalam pakej melepak yang disediakan.okay?agak2lah kan kalaw kaw sepahkan kaw kemas xpa.kalaw kaw sepah selamba dek ja kuar bilik or umah tinggalkan aku terkulat2 sorang nak kemaskan,pe cer ni?korg bayar sewa umah aku ka?

when i say NO,then it is NO
-ada org yg x reti bahasa melayu. bila cakap omputeh pun beliau x paham.cakap keling lagila.bila aku jadi cina santong ternganga plak.jadi apa yg susahnya? bila aku kata tak,taklah.nak paksa2 aku suh cakap ya napa?aku paling BENCI kena PAKSA.especially bila keluar result.bila aku cakap xnak gtaw,jgnla ngada2 nak pujuk jgak aku suh gtaw,kalaw result aku ok,sebelum kaw tanya aku dah pinjam PA sistem kat MSU tu umum kat semua org. kalaw aku rasa aku tanak gtaw janganlah nak poyo2 pujuk aku ala kai aku punya lagi teruk dari kaw, ala kai gn aku pun tanak gtaw...kita kan teman seranjang.ehhh sukati aku la nak gtaw ka x.kaw ka amek exam untuk aku?duh!

tak payah nak susah2 tentukan apa aku perlu buat
-kalaw aku xda mintak pendapat korang,you dont have to be so busy body telling me what i need to do.i do things in my own way.whatever i wear, wherever i go, how i spend my money, what i want or do not want to buy, whatever i want to eat, let me decide it myself. only if i need your assistance or advices, or if i look too critical and berserabut then you can interfere in my life.owh, and i give the permission ONLY to CERTAIN people for CERTAIN reason and under CERTAIN circumstances to decide what should i do.if i did not say so, then back off.

do not lie to me, and put your blame on me.
-cheaters are sucks.liars may go to hell.i would rather confront with the truth although it might hurt me a lot than being bribed with some kind of beautiful,neverending lies.be realistic. that's what ive learned for the past one year ive gone through, may i say, the hardest obstacles in my 20 years life. and don't you ever put the blame on me when you are the one who are supposed to be guilty. be a man, do the right thing (especially to the guys). if you have something bad to say to me, do it nicely.at least i'll be ready and accept it calmly, and won't react sensitively to what you are going to tell me.

last but not least,JANGAN TUDUH2 AKU BUAT BENDA YG AKU X BUAT
-ni mmg sakit ati gila lah!benci btol!malas nak describe bcuz rasanya dah jelas nyata dah apa maksud kan.huhu


well,nobody is perfect. even me. the lists are just for fun and as a guide to anyone who have a thought of starting a friendship with me. it is not that i do not accept people who is included in the list. cuma mana yang rasa2 baek kita jadikan tauladan. yang buruk jadikan sempadan.hehehe. sehingga ketemu lagi!

4 comments:

nadyazgal said...

kaiii.. ada satu lg tinggal! jgn cucuk kaw dgn charger hp yg masi bsmbung ngn letrik. hahhaha

kHaiEysHa said...

hahaahah!astaga aku lupa!baru jgn tepuk bahu ak sebelah jak..tepuk dua2!baru seimbang!hahah:P

nadyazgal said...

wakakakak.. yaya.. ada lg! tp lupaaa.. huhuu i mishu nek!

rAy jR...@...Aliff said...

weii...jgn tension wei...enjoy hlday k0 tu...hahaha...ni aku yg ptt tens ni sbb xda chnce balik rmah...aishhh..hehehe