Friday, December 31, 2010

Day 02- The meaning behind your Blog name

Khaiey + Sha = Khaieysha

Back when I was studying in SMAKK, there was a senior of mine whose name is also Khairunnisa. Siti Khairunnisa. We called her Kak Naiy. She's the one who gave me the name, Khai. Then biasalah trend dulu2 nama mesti nak rock kapak punya, belakang tambah-ey. Jadilah Khaiey :)

Sha, sebab my grandma/relatives/aunties/uncles belah Melaka panggil aku Nisha. Kat rumah pun panggil camtu. Bila kena marah baru panggil nama betul =.=. Jadilah part 'Sha' tu.

How is it combined? When I was in form 2, Pija nak buatkan aku emel baru. So fikir punya fikir, masa tu kami tengah gila Avril Lavigne hari2 duduk sebelah library bawak cd player dengar lagu sk8er boy, maka jadilah ia! sk8ergurlz_khaieysha. Hehe. Since that I've been using Khaieysha for almost every website yang aku buat. Kira macam webname aku la. Kalaw google Khaieysha mesti jumpa punya blog lama2 hikhikhik malu tahap arwah bila baca balik! Nak delete dah lupa password. Urgh.

So that's it, the story behind my blog name. :)

2 comments:

oxaloacetate89 said...

kakai! atika nk carik blog2 lme tue la.sblm kakai ingat blk password n delete post! heheee

kHaiEysHa said...

ee malu2! hahaha! tika baru kai perasan kai tadapat follow blog tika! aritu blog kai ada problem! huu..